Krisstöd och samverkan - Södertälje

Onsdagen den 14 september arrangerades en PKL-träff i Ragnhildsgården i centrala Södertälje. Förutom Södertälje sjukhus deltog representanter från Södertälje kommun, Nykvarn och Salem.

image4t7sr.png

Psykologen Pernilla Bergman, Region Stockholm, föreläste under dagen. Foto: Sophie Gunnarsson.

Alla akutsjukhus är ålagda att ha en lokal särskild sjukvårdsledning och i den ingår PKL med tema krisstöd. PKL står för Psykologisk och psykiatrisk katastrofledning vilka har till uppgift att organisera krisstödsinsatser vid allvarlig händelse.

Nineveh Baresso är Södertälje sjukhus PKL-ledare (Anita Karlsson är biträdande) och var med och arrangerade träffen. Halvdagen bestod av föreläsning och workshop där deltagarna gemensamt fick sätta tänderna i en krigsövning på temat krisstöd och samverkan.

- De olika grupperna i PKL och PSOM fick ett scenario att öva på tillsammans. En lärande övning som uppskattades och gav möjlighet till tid för reflektion. Man önskar att fortsätta att ses i sådana sammanhang, säger Nineveh Baresso.

Förutom workshopen föreläste psykologen Pernilla Bergman (Region Stockholm, RKK) under rubriken "Psykotraumatologi, krisstöd till dig som möter människor i behov av psykologiskt och socialt krisstöd".

Publicerad 2022-10-26